Mint Security on jo perinteisesti vuosittain sponsoroinut urheilua, ja lajiksikin on jo perinteisesti valikoitunut pyöräily. Tänä vuonna sponsoroimme Team Larunpyörä Cervélo -joukkuetta (https://fi-fi.facebook.com/TeamLarunpyora/). Monelle pyöräilijälle tiimin oranssi väri on katu – tai pitäisikö sanoa maantiekuvassa – hyvinkin tuttu.

Sponsoroinnista

Urheilusponsoroinnin tavoitteena on tietysti sponsoroijan näkökulmasta aina näkyvyys ja goodwill. Sponsoroinnilla pitää kuitenkin olla myös muita tavoitteita. Pyöräily tavoitteellisella tasolla on kuten kaikki muutkin urheilulajit nykypäivänä – välinelaji. Välineet maksaa. Meidän tapauksessa näemme konkreettisesti kuinka autamme nuoria lupauksia saavuttamaan tavoitteita ja kehittymään – keskittämään enemmän aikaa tekemiseen, ja vähemmän aikaa välineistä murehtimiseen.

Kun syy sponsorointiin on selkeä ja hyvä, kummankin osapuolen tavoitteet täyttyvät. On siksi tietysti ilo nähdä, että ”meidän tiimimme” pärjää heti alkukaudesta hyvin kisoissa. Markus Auvinen, Markus Knaapi ja Stefan Kristiansson loistavasti sijoilla 2-3-4 Länsi-Uudenmaan Tempo-ajossa.

Tiimityöskentelystä

Tiimissä ajaa nuorten lupausten lisäksi tietysti jo kymmeniä tai satoja tuhansia asfalttikilometrejä nähneitä vanhoja partoja. Pyöräily on tiimiurheilua, mitä ilmeisimmen tietysti maantiekisatilanteessa, mutta näkymätöntä työtä tehdään tiimin sisällä kun kokeneet konkarit luovat esikuvaa ja tuovat treenikokemusta tiimiin. Vetovastuulla on siis tässä suhteessa montakin merkitystä!

Pyöräilystä

Tempokisa

Tempoajo on suomeksi aika-ajo (engl. Time Trial tai TT). Tässä lajissa ajetaan kelloa vastaan. Ei ryhmissä, ei ryppäissä eikä kasoissa. Ajaja vastaan kello. Tempo-ajot ovat yleensä lyhyitä, 10-20 kilometriä - eli pyöräilypiireissä todellisia pikataipaleita.

Maantiekisa

Maantiekisoissa ajetaan pitkiä matkoja - satoja kilometrejä - ja joskus monta päivää peräkkäin. Ajo tapahtuu ryhmissä, taktikoiden ja kyräillen ja tiimin sisällä vetovastuuita jakaen. Kunnes tullaan vimmatulla kirillä maaliin.

Me muut

Pyöräily on hauska laji kun välineet on kunnossa - oli sitten välineet huippua tai keskikastia. Räntäsateeseen ei mennä ajamaan tuntitolkulla pelkissä pitkissä kalsareissa. Ilman kypärää ei ajeta. Keskusta-alueet ei ole kilpa-ajoa varten. Pitkillä matkoilla muistetaan juoda. Näillä säännöillä pärjää hyvin pitkälle. 

Moni on ottanut pyöräilyn viime kesänä harrastuksekseen. Tien päälle kuitenkin vielä mahtuu.

Tervetuloa siis maanteille - moikataan kun nähdään.

Team Larunpyörä Cervélo

© Kuvat Ari Kuusisto 2021

ota yhteyttä

Pyydä rohkeasti lisätietoa. Vastaamme todennäköisesti nopeammin kuin osasit kuvitella.