Miikka Jarnola

Miikka Jarnola

Blogin kirjoittaja on Mintsecuritystä riippumaton tietoturvaa ja tietosuojaa FCG/TG:llä työkseen tekevä pyöräilyyn ja urheiluun lähes kaiken vapaa-aikansa tuhlaava Team Rynkeby ensikertalainen Espoon joukkueesta.

Team Rynkeby - pyöräilemällä hyvän puolesta

Team Rynkeby on Pohjois-Euroopan suurimpia ja näkyvimpiä hyväntekeväisyysprojekteja tarkoituksenamme on kerätä rahaa vakasti sairaiden lasten hyväksi. Suomen Rynkeby joukkueet keräävät rahaa Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle. Kuluvalla kaudella 2023 Rynkebyhyn osallistuu 2026 pyöräilijää ja 538 huoltotiimiläistä. Nämä osallistujat ovat jakautuneet 62 paikalliseen joukkueeseen ja toimivat yhdeksässä eri maassa.

Osallistujan matka alkoi 2022...

Syyskuu 2022 tuntuu todella kaukaiselta nyt. Tuolloin alkoi ensimmäinen kauteni Team Rynkebyssä. Kesän Pariisin matka oli vain haave kaukaisuudessa. Nyt se on ohitse ja on aika palata normaaliin arkeen. Tässä blogissa kerron itse Pariisin reissusta.

...vaikka Pariisiin päästiin lähtemään heinäkuussa 2023

Matkamme alkoi 7.7.23 Bolt Arenalla järjestetyllä lähtöjuhlalla. Tunnelma oli odottava ja oli mahtavaa nähdä kaikki Suomen joukkueet samassa paikassa ennen lähtöä. Tilaisuudessa oli myös polkijoiden läheisiä mukana ja Rynkebyn General Manager Solvejg Lauridsen puhumassa. Hän piti ainutlaatuisena Suomen Rynkebytä, koska kaikki jokkueet lähteävät samaan aikaan samasta paikasta. Muissa maissa jokkueet lähtevät omia aikojaan eri paikoista. Bolt Arenalta siirryimme poliisisaattueessa Vuosaareen odottamaan Finnlinesin lähtöä kohti Travemündea.
Team Rynkeby 2023 - Matkalla Pariisiin
Team Rynkeby 2023 - Matkalla Pariisiin

Euroopan tiet avautuvat edessämme

Laivan saapuessa satamaan launtaina illalla tunnelma oli levoton ja odottava kaikki halusivat jo päästä polkemaan. Ensimmäinen matkamme oli Travemündesta Lübeckiin noin 20 kilometriä. Oman haasteensa tähän toi pimeässä ajaminen ilman katuvaloja. Sunnuntaina meillä oli sitten ensimmäinen ajopäivä 207 kilometriä. Tämä oli meidän toiseksi pisin matkamme reissun aikana. Itsellä oli hieman haasteita sairastelun, pyörän ja väliin jääneiden treenien takia joten ekana päivänä sain poljettua vain 100 kilometriä. Seuraavat matkat sitten menivätkin jo selvästi paremmin vaikkakin parilla pidemmällä matkalla tuli muutama pätkä istuttua huoltoauton kyydissä.
Sää suosi meitä. Meillä oli kuumia päiviä ja sitten sellaisia suomalaisille sopiva aurinkoisia ja lämpimiä kelejä, mutta ei liian kuumaa. Vaikka maisemat vaihtuivat tiuhaan ja yöunet jäivät lyhyiksi reissu oli kaikille nautinnollinen ja ehdimme myös viettää iltaisin aikaa yhdessä. Matka sujui kaikkien osalta turvallisesti ja ilman ongelmia. Muutamia teknisiä toki tuli, mutta nämä kuuluvat asiaan.
Team Rynkeby 2023 - Matkalla Pariisiin

Nöyränä suurimpien nousujen edessä?

Team Rynkeby 2023 - Matkalla Pariisiin
Neljäntenä päivänä meillä oli Mur de Huyn huiputus. Suurin osa meidän porukasta polki mäen ylös. Osa nopeammin osa hitaammin. Tämä oli oma kokemuksensa. Konkarit varoittivat polkemasta liian kovaa, mutta meikäläinen painoi kovilla tehoilla ja puuskutuksella ohitse osasta omaa porukkaa ja yllättäen hyytyi noin puolessa välissä. Tuon olisi saanut vetää uudelleen, mutta päätin suosiolla jätttää ensi kaudelle. Nyt on aikaa treenata Granin mäessä mäkiajoa ennen ensi kesää.
Perjantaina joka oli meidän viimeinen päivä ennen Pariisiin saapumispäivää meillä oli vain 84 kilometrin matka poljettavana. Tämä oli mahtavaa sillä saimme ajella ihan rauhassa ja pitää rennompia taukoja ilman tiukkaa aikarajaa. Meillä jäi useampi tunti aikaa hotellille saavuttuamme eikä ollut kiire nukkumaan.

Saavumme Pariisiin!

Pariisipäivänä tunnelma oli jännittynyt ja odottava. Matka sujui hyvin vaikkain saimme ajaa pienen pätkän vesisateessa. Saapuminen juhlapaikalle puistoon oli ikimuistoinen. Iso määrä porukkaa vastassa ja kaikki tiimit samassa paikassa. Fiilikset olivat jotenkin epätodelliset ja tyhjät koska koko homma oli ohitse. Juhlan jälkeen pääsimme vielä nauttimaan Pariisin keskustan liikenteestä ajamalla sen seassa hotellille. Tämä oli oma kokemuksensa suomalaiseen liikennekultuuriin tottuneelle.
Team Rynkeby 2023 - Matkalla Pariisiin
Team Rynkeby 2023 - Matkalla Pariisiin
Illalla meillä oli oman tiimin kanssa illallinen Montmartrella sijaitsevassa ravintolassa. Sunnuntaina hotellin check-outin jälkeen porukka hajaantui reilusti tosin olimme vielä jonkinlaisissa ryhmissä sunnuntain. Maanantaina hengailin itsekseni Pariisissa ja kävin katsomassa mm. Mona Lisaa.
Tiistaina olikin aika lähteä kotiin. Meillä on vielä syyskuun lopussa Gaala jossa jaetaan shekit Aamulle ja Sylvalle ja julkistetaan keräyssummat. Tähän päättyy virallisesti tämä kausi.

Katse ensi kauteen

Kokonaisuudessan reissu oli mahtava ja onnistunut. Saimme kerättyä paljon rahaa hyväntekeväisyyteen ja kaikki pääsivät ajamalla Pariisiin. Olen jo hakenut ensi kaudelle mukaan ja niin on moni muukin. Ensi kautta odotellessa jos vain pääsen mukaan. Toivottavasti näemme ensi kaudella!

Mintsecurity on Team Rynkebyn kultasponsori kaudella 2023

Miikka Jarnola

Miikka Jarnola

Blogin kirjoittaja on Mintsecuritystä riippumaton tietoturvaa ja tietosuojaa FCG/TG:llä työkseen tekevä pyöräilyyn ja urheiluun lähes kaiken vapaa-aikansa tuhlaava Team Rynkeby ensikertalainen Espoon joukkueesta.

ota yhteyttä

Pyydä rohkeasti lisätietoa. Vastaamme todennäköisesti nopeammin kuin osasit kuvitella.