Alkukausi lämmiteltiin

Alkukauden kisoissa ei vielä suurempaa menestystä saavutettu, mutta Markus Auvisen kakkossija perinteisessä Rosendahl GP:ssä antoi ensimmäisiä merkkejä siitä, mihin suuntaan kausi alkaa kehittyä. Maantiecupin ulkopuolisissa kisoissa erityisesti aika-ajoissa menestys oli vahvaa: Länsi-Uudenmaan tempossa Mustiossa 14.5. Markus Auvinen ja Oskari Aalto ottivat kaksoisvoiton ja Lapinkylän tempossa 5.6. Suomessa seuraamme edustava mutta kansainvälisesti Team Ampler-Tartu2024 -joukkueessa ajava Markus Knaapi ja Markus Auvinen toistivat saman tempun. Knaapin aika oli samalla selvä reittiennätys ja loi kovia odotuksia Porvoon SM-kisoihin.

Team Larunyörä Cervelo 2022

Kultaa ja kunniaa kesäkuumalla

Odotukset eivät olleet aiheettomia, sillä SM-aika-ajossa Knaapi oli ylivoimainen ykkönen ja Auvinen hienolla ajolla kolmossijalla. Knaapin suomenmestaruus vaati tuomaristolta melkoista pohdintaa ja päänraapimista kisan jälkeen, sillä 19-vuotiaana hän voitti myös U23-sarjan ja jonkin aikaa oli vallalla sääntötulkinta, jonka mukaan hän ei tämän vuoksi olisi ollut kisaamassa yleisen Elite-sarjan suomenmestaruudesta. Onneksi tuomarineuvosto ymmärsi, että olisi ollut oikeusmurha, jos yli minuutin muita nopeampaa Knaapia ei olisi palkittu myös Eliten suomenmestaruudesta.

Maantieajon suomenmestaruuskisassa 19.6. lähtöviivalla olivat käytännössä myös kaikki Suomen maailmalla ajavat ammattilaiset. Tämä sekä pitkä ja raskas reitti aiheuttivat odotetusti sen, että maaliin saakka ajoi vain runsas kolmannes lähtijöistä ja maaliin ajanut joukkokin jakaantui pienempiin ryhmiin. Äärimmäisen aktiivisesti ajanut Knaapi pyrki matkalla tiputtamaan muut kyydistä, mutta valitettavasti kolme jäi tiputtamatta ja neljän ajajan loppukirissä Markuksen oli tunnustetta muut itseään kovemmiksi kirimiehiksi. Eliten nelossija tarkoitti kuitenkin sitä, että hänet palkittiin U23-sarjan suomenmestarina. Markus Auvinen oli aktiivisella ajolla hienosti Eliten kuudes.

Jurvan pitkä viikonloppu alkoi joukkueaika-ajon suomenmestaruuskisalla, jossa oli puolustettavana voitto viime vuodelta. Myös alkukauden vahva menestys aika-ajokisoissa lisäsi ennakkosuosikin paineita. Tiimi ajoi odotusten mukaisesti ja vei joukkueella Stefan Kristiansson, Trond Larsen, Oskari Aalto, Markus Auvinen ja Tero Tanninen suomen mestaruuden liki minuutin erolla. SM-kortteliajossa Markus Auvinen vei ykkössijan ja alkoi samalla vahvistaa asemiaan Maantiecupissa. 

Team Larunyörä Cervelo 2022

Syksy ei pettänyt

Kankaanpään Syysetapit sujuivat Markus Auviselta mainiosti ja sijoitus Maanticupissa vahvistui. Lyhyen runsaan neljän kilometrin prologin ykkössija, korttelikisan kakkossija ja maantieajon kolmossija varmistivat etappikisan kokonaisvoiton. Lauri Pitkänen sijoittui kokonaiskisassa toiseksi ja Riku Övermark kolmanneksi ja tämä ryhmä erottuikin Maantiecupin selväksi kärkikolmikoksi ennen viimeistä kisaa.

Maantiecup päättyi Helsinki Velotouriin Vantaalla 27.8. Vahvalla tiimiajolla saatiin varmistettua, että Markus Auvinen oli mukana voitosta kisanneessa ryhmässä ja Auvinen varmisti kisan ja Maantiecupin voiton kilpailun päättäneessä Rinnekodin nousussa. Suomenmestaruuksien lisäksi kausi kruunattiin tavoitellulla cup-voitolla ja tiimi osoitti ajavansa Suomen ehdottomalla huipulla.

ota yhteyttä

Pyydä rohkeasti lisätietoa. Vastaamme todennäköisesti nopeammin kuin osasit kuvitella.