Mint Securityn tiimi osallistui kuudetta kertaa LähiTapiolan HackDay -tapahtumaan. Tällä kerralla se järjestettiin virtuaalisena. Mint toimittaa tapahtumaan raportointialustan joka koostuu wikipohjaisesta tiedotuskanavasta sekä havaintojen eli bugien raportointijärjestelmästä. Järjestelmän kautta hoidetaan HackDay:n juryn sekä tiimien välinen kommunikointi, annetaan tiimeille tarpeellista informaatiota sekä suoritetaan tapahtuman aikainen liveraportointi sekä tapahtuman jälkeinen yhteenvetoraportointi. Alustalla toimii myös tiimien sisäinen yhteinen Etherpad ja chat.

Virtuaalista konkretiaa

Hackdaytä vietettiin – mutta ei missään tapauksessa normaalissa olosuhteissa. Tiimit olit etänä, puolet jurystä oli etänä sekä käytännössä kaikki tukipalvelut etänä. Läsnä oli vain osa jurystä sekä suoran lähetyksen tiimi. Nämäkin täysin erillään toisistaan. Valmistelutkin poikkesivat normaalista – perinteisen fyysisen läsnäolon tuomat reunaehdot tietoturvallisuuteen jouduttiin mietimään täysin uusiksi edeltävinä viikkoina. Päätös virtualisoinnista tuli tietoon kohtalaisen lyhyellä varoitusajalla.

Perinteisen valmistelujen lisäksi pidettiin myös tiimien kanssa one-on-one palaverit edeltävänä päivänä. Varmistaaksemme että poikkeavat järjestelyt eivät yllättäisi liikaa.

Konkreettista kiirettä

Juryllä oli keskimääräistä käsittelyaikaa 3,5 minuuttia tänä vuonna per sisään tullut havainto. Tiukkaa teki, kahviakaan ei ehditty hakea. Pizzat tuli ja ne syötiin. Etänäkin taidettiin juryssä syödä pizzaa – toki vähän artisaanimpaa kuin tilauspizzat. Hauskaa oli kuten aina juryhuoneessa silti.

Previous slide
Next slide

Livestream

Suora lähetys tapahtumasta oli hauska uudistus jolla oli yli tuhat katsojaa päivän aikana. Sekä Thomas että Elina pääsivät päivän aikana kertomaan tuntemuksiaan. Päivän MC oli Matti, hyvin Matti vetikin.

Koko lähetyksen voi katsoa täältä: https://www.youtube.com/watch?v=Ftt-bIXgnsM

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Hackday will return

Virtuaalisuus on ehkä joskus hauskaa, mutta yli kymmenen Teams-kokousta ja eri koneet eri kokouksissa koko ajan, Jabroja pöytä täynnä – ja niin edelleen – kyllä se on niin, että kävely viereiseen huoneeseen ja pikapalaveri hakkeritiimikapteenin kanssa on ihan oma juttunsa. Tokihan tämä toimi kun yksi henkilö varataan puhtaasti ”lennonjohtotehtäviin” – mutta jotain jää puuttumaan.

Se mikä tietenkin puuttuu on yhteisöllisyys. Tuttujen ja uusien naamojen näkeminen. Vuorovaikutus. Reaaliaikaisuus ja suorasukaisuus. Tähän palataan heti kun tilanne sen mahdollistaa. Etäily on työkalu, läheily on elämää. Elämä voittaa. And hackday will return 🙂

Edellisten vuosien tapahtumat

Hackday 2019 (c) LähiTapiola
Uutiset
Thomas

Mint ja LähiTapiolan HackDay 2019

Mint Securityn tiimi osallistui viidettä kertaa LähiTapiolan HackDay -tapahtumaan. Mint toimittaa tapahtumaan raportointialustan joka koostuu wikipohjaisesta tiedotuskanavasta sekä havaintojen eli bugien raportointijärjestelmästä.

Lue lisää »
Uutiset
Thomas

Mint ja LähiTapiolan HackDay

Mint Securityn tiimi osallistui neljättä kertaa LähiTapiolan HackDay -tapahtumaan. Mint toimittaa tapahtumaan raportointialustan joka koostuu wikipohjaisesta tiedotuskanavasta sekä havaintojen eli bugien raportointijärjestelmästä. Järjestelmän kautta hoidetaan

Lue lisää »

ota yhteyttä

Pyydä rohkeasti lisätietoa. Vastaamme todennäköisesti nopeammin kuin osasit kuvitella.