Mint Securityn tiimi osallistui viidettä kertaa LähiTapiolan HackDay -tapahtumaan. Mint toimittaa tapahtumaan raportointialustan joka koostuu wikipohjaisesta tiedotuskanavasta sekä havaintojen eli bugien raportointijärjestelmästä. Järjestelmän kautta hoidetaan HackDay:n juryn sekä tiimien välinen kommunikointi, annetaan tiimeille tehtäviä sekä suoritetaan tapahtuman aikainen liveraportointi sekä tapahtuman jälkeinen yhteenvetoraportointi. Alustalla toimii myös tiimien sisäinen yhteinen workspace.

Mint Securitystä osallistuu tapahtumaan perinteisesti Thomas, Elina ja Teemu. Thomas huolehtii tehtävien kuvauksista ja piirrettävistä arkkitehtuurikuvista sekä  kokonaisuuden hallinnasta ja koordinoinnista. Mint Securityn tiimistä osallistutaan myös HackDayn testidatan suunnitteluun ja kokonaisuuden pelillistämiseen. Elina vastaa  raportointiportaalin sisällöstä ja itse raportoinnista sekä päivän aikana kaikesta mahdollisesta ja sen ylikin. 

Teemu huolehtii infrasta ja tekniikasta, joka sisältää kohtalaisen määrän erilaisia komponentteja. Teemun työ on täysin näkymätöntä, paitsi jos tekniikka pettää, jolloin hän on valokeilassa. Ikävä tapa viettää lauantaita.

Yhteistyötä LähiTapiolan asiantuntijoiden sekä alihankkijoiden ja toimittajien kanssa tehdään viikkoja ennen tapahtumaa. Päivää valmistellaan pitkään ja huolellisesti jotta testattavat järjestelmät toimisivat hakkereille sujuvasti. Todellisuudessa Hackdayn aikana LähiTapiolassa varmistetaan testattavien järjestelmien jatkuvuus hyvin yläkanttiin. 

Valmisteluissa on syytä mainita LähiTapiolan henkilökunnan lisäksi Henri Lindberg, jota ilman monimutkaisten järjestelmien testaus ja kohteiden tekninen varmistaminen ja valmisteleminen ei olisi ollut mitenkään mahdollista. 

Hackday 2019 tweet
Hackday 2019 tweet
Hackday 2019 Tweet

HackDay:ssä hakkeroivien tiimien lisäksi tärkeässä roolissa on jury. Jury käy läpi kaikki päivän aikana saapuvat bugiraportit ja arvioivat niiden vakavuuden ja liiketoimintavaikutuksen. Jurytyöskentely on intensiivistä ja kiivassanaista hyvässä hengessä suoritettavaa todellista arvokeslkstelua. Jury vastaanottaa myös oman osansa tiimien naljailusta. Toiminta ei ole ryppyotsaista ja keskustelu tiimien kanssa saattaa siirtyä meemipohjaiseksi, mutta lopputulokseen suhtaudutaan enemmän kuin vakavasti. Jokaista tiimiä on kohdeltava tasapuolisesti ja tuomaroinnin on oltava selkeää ja johdonmukaista koko päivän aikana. 

Henri kirjoitti mainion yhteenvedon jurytyöskentelystä: https://www.linkedin.com/pulse/putting-work-henri-lindberg/

Thomas sai myös kunnian taas tänä vuonna hoitaa hakkerien alkubriiffaukset sekä lopputaputukset. 

Tänä vuonna koko päivä oli niin intensiivinen että yhtään omaa kuvaa ei ehditty ottamaan. Keskimäärin juryllä oli aikaa alle 4 minuuttia per issue. Siinä ei paljon taukoa pidetty päivän aikana, ja loppupuheen aikanakin meinasi mikki pudota kädestä silkasta liikutuksesta. Tästä syystä lainaamme kaiken kuva-aineiston muilta, eli Twitteristä.

Hackday 2019 Tweet
Hackday 2019 Tweet

Ja kiitämme Hekeke:ä hienosta Iiro Läntinen -kuvatoteutuksesta. Tämä vastaa juuri sitä, minkä me saimme Juryssä kokea livenä. Sellaistakin se Hackday tarjoaa kiireen keskellä.

Hekeke - Iiro Läntinen
Raportointihärjestelmää valvotaan koko päivän aikana. Valvonta on toteutettu Splunk:illa ja lähdetietona käytetään sovellus-, käyttöjärjestelmä-, kuormantasaaja-, palomuuri- sekä IPS-järjestelmän lokeja.
Vasemmalla raportointijärjestelmän valvontaa, oikealla tapahtuman aikainen julkinen dashboard. Dashboard on näkyvissä myös tapahtuman julkisissa tiloissa.
Wikipohjainen tiedotuskanava johon julkaistaan yleisten tietojen lisäksi päivän sisäiset ongelmatiedotteet ja tiimikohtaiset tiedot kuten testitunnuksia.

ota yhteyttä

Pyydä rohkeasti lisätietoa. Vastaamme todennäköisesti nopeammin kuin osasit kuvitella.