Miikka Jarnola

Miikka Jarnola

Blogin kirjoittaja on Mintsecuritystä riippumaton tietoturvaa ja tietosuojaa FCG/TG:llä työkseen tekevä pyöräilyyn ja urheiluun lähes kaiken vapaa-aikansa tuhlaava Team Rynkeby ensikertalainen Espoon joukkueesta.

Team Rynkeby - pyöräilemällä hyvän puolesta

Team Rynkeby on Pohjois-Euroopan suurimpia ja näkyvimpiä hyväntekeväisyysprojekteja tarkoituksenamme on kerätä rahaa vakasti sairaiden lasten hyväksi. Suomen Rynkeby joukkueet keräävät rahaa Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle. Aamu rahoittaa lasten syöpien tutkimista Suomessa. Useat hankkeet ovat kansainvälisiä hankkeita ja jotta Suomessa toimivat tutkijat voivat osallistua hankkesiin ja saada tutkimustietoa tarvitaan rahoitusta. Lasten syöpien tutkimusta ei rahoiteta julkisista varoista vaikka tutkimus tapahtuukin yliopistollisissa sairaaloissa. Siksi Aamun työ on erittäin tärkeää. Sylva taas tukee syöpää sairastavia lapsia, nuoria ja heidän perheitään. Vakavan sairauden keskellä perheen arki muuttuu täysin ja on tärkeää, ettei kukaan jää yksin.

2026 pyöräilijää - 9 eri maata

Kuluvalla kaudella 2023 Rynkebyhyn osallistuu 2026 pyöräilijää ja 538 huoltotiimiläistä. Nämä osallistujat ovat jakautuneet 62 paikalliseen joukkueeseen ja toimivat yhdeksässä eri maassa. Tarkoituksenamme on koko kauden ajan kerätä sponsoreita hankkeelle. Rynkebyn tavoitteet ovat kerätä rahaa vakavasti sairaille lapsille, oman kunnon kohottaminen sekä luontoelämysten kokeminen Heinäkuussa 2023 pyöräilemme pienten puolesta Pariisiin. Tässä blogissa avaan tarkemmin tiimin valmistautumista kesän koitokseen.

1200 kilometriä Pariisiin

Rynkeby on siitä upea projekti, että se ei vaadi aiempaa pyöräilytaustaa tai huippu-urheilijan kuntoa vaan kaikki voivat osallistua ja pärjätä kunhan treenaavat ahkerasti lokakuusta heinäkuuhun. Itseltä löytyy noin 20 vuotta epäsäännöllisen säännöllistä pyöräilytaustaa ja jonkin verran taustaa erilaisista mailapeleistä. Maantiepyörällä ei ole pahemmin tullut ajeltua ja pisimmät lenkit ovat olleet 60 kilometriä. Pariisin matka tulee olemaan 1200 kilometriä ja pisimpien päivin matka noin 200 kilometrin hujakoilla.

Ensin treenataan..

Treenimme alkavat lokakuussa ja kestävät heinäkuun alkuun asti. Talvikaudella harjoittelemme peruskestävyyttä. Meillä Espoon joukkueessa on kerran viikossa yhteiset spinning-treenit kestoltaan 1-1,5 h. Näissä harjoittelemme vauhtikestävyyttä ja pyrimme nostamaan lihasten kykyä sietää hapettumista. Spinningin toinen tärkeä tavoite on opetella tasaista ja taloudellista pyöritystä, jotta lihakset eivät väsy liian nopeasti. Tunnit koostuvat vedoista jotka ovat useimmiten vauhtivetoja eli kovilla kadensseilla tehtäviä. Ohjelmaan on sisällytetty myös voimavetoja matalilla kadensseilla. Haastavimpia ovat ehdottomasti putkivedot kovilla kadensseilla. Nämä ovat tapa haastaa itseämme mutta kevään edetessä huomaa pystyvänsä ainakin hetkellisesti noihin putkivetoihinkin kovilla kadensseilla vaikka ne ovat todellsiuudessa tarkoitettu kilpaurheilijoille ja meidän Rynkisläisten ei ole tarkoituskaan pystyä niitä vetämään alusta loppuun.

.. ja sitten treenataan vähän lisää..

Toinen yhteinen treenimme on peruskuntoa kohottavat 12-15 kilometrin kävelylenkit joka toinen sunnuntai. Näillä lenkeillä harjoittelemme ryhmässä liikkumista ja pyöräilyssä tarvittavia käsimerkkejä. Lenkeillä on myös hyvää aikaa tutustua tosiimme koska vaihdamme aina sopivin väliajoin paria. Tämä on myös harjoittelua pyöräilykautta varten koska ajoryhmissä ajopari vaihtuu aina välillä. Lenkkien puolivälissä meillä on myös lyhyt tauko, jossa on aikaa syödä pientä evästä ja ihailla pk-seudun maisemia paikallaan seisten tai istuen.
Rynkeby 2023 - Treenit

.. ja lopuksi vielä vähän harjoittelua

Näiden yhteisten treenien lisäksi jokaisen tulee harjoitella itsenäisesti pk-kauden aikana vähintään noin 3-4 kertaa viikossa. Omat treenit voivat olla mitä vain peruskuntoa kohottavaa toimintaa. Itse harjoittelen lajitreeninä spinningiä ja käyn salilla ja juoksemassa fiiliksen mukaan. Kokonaismäärä treenien osalta itsellä on ollut 5-6 kertaa viikossa ja se on ainakin tällä hetkellä osoittautunut riittäväksi ja kehitystä on tapahtunut. Rynkebyn mahtavuuksiin kuuluu myös tiimin tuki, eli tiimiläiset tsemppaavat toisiaan treenaaman ja antavat ideoita. Tapahtumatiimi jossa olen itsekin mukana on järjestänyt myös kauden aikana lajikokeiluja. Olemme käyneet tutustumassa padeliin, seinäkiipeilyyn, retkiluisteluun, joogaan ja moneen muuhun lajiin.

Yhdessähän tätä tehdään

Tiimiläiset käyttävät Stravaa virallisena ”treenisomena”, sieltä kapteenit ja joukkuetoverit voivat seurata treenien etenemistä ja saavat motivaatiota omiin treeneihinsä. On ollut upeaa huomata kuinka aktiivisia ja tsemppaavia muut ovat olleet. Huhtikuun alussa meillä alkaa maantiepyörätreenit ulkona. Tämä on se hetki, jota kaikki ovat kuumeisesti odottaneet päästään ulos polkemaan ja harjoittelemaan heinäkuun Pariisin reissua varten. Ulkokauden lajitreenistä lisää seuraavassa blogissa kunhan lumet ovat sulaneet ja kausi saatu käyntiin.

Mintsecurity on Team Rynkebyn kultasponsori kaudella 2023

Miikka Jarnola

Miikka Jarnola

Blogin kirjoittaja on Mintsecuritystä riippumaton tietoturvaa ja tietosuojaa FCG/TG:llä työkseen tekevä pyöräilyyn ja urheiluun lähes kaiken vapaa-aikansa tuhlaava Team Rynkeby ensikertalainen Espoon joukkueesta.

ota yhteyttä

Pyydä rohkeasti lisätietoa. Vastaamme todennäköisesti nopeammin kuin osasit kuvitella.