Tero

Tero

Kirjoittaja on aktiivinen pyöräilyharrastaja, joka elää ja hengittää tieto- ja kyberturvaa Outokumpu Groupissa. Team Rynkeby – God Morgon ensikertalainen. Ammatillisesti riippumaton Mint Securitystä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on xing
Share on whatsapp

Aurinko, lämmin tuulenvire, kumpuileva tie, ajatus siitä pystyisinkö vähän lisäämään vauhtia – tämä kiteyttää tuntemuksiani pyöräilyyn. Olen harrastanut pyöräilyä noin kymmenen vuotta ja kesällä 2019 aloin aktiivisemmin miettiä, että voisinko yhdistää harrastukseeni myös muita tärkeitä asioita.

Mikä Team Rynkeby – God Morgon

Team Rynkeby – God Morgon on yksi suurimmista ja näkyvimmistä hyväntekeväisyysprojekteista Pohjois-Euroopassa. Projekti yhdistää pyöräilyn ja varainkeruun vakavasti sairaiden lasten auttamiseksi. Vuonna 2020 tapahtuma huipentuu 11. heinäkuuta. Tuolloin 2100 pyöräilijää huoltotiimeineen kahdeksasta eri maasta saapuu yhtä aikaa Pariisiin viikon ja 1200 poljetun kilometrin jälkeen. Vuonna 2019 Pohjoismaissa ja Saksassa lahjoitettiin tapahtuman tuottoa hyväntekeväisyyteen yhteensä 10,6 miljoonaa euroa. Suomessa lahjoituksilla tuetaan Sylva ry:n (www.sylva.fi) ja Aamu Säätiön (aamusaatio.fi) toimintaa.

Team Rynkeby – God Morgon ja team spirit.

Hain mukaan ja pääsin Helsingin tiimin, joka muodostuu 44 pyöräilijästä huoltojoukkoineen. Suomessa on yhteensä kahdeksan joukkuetta. Team Rynkeby – God Morgonin toiminta rakentuu kolmelle peruspilarille, jotka ovat hyväntekeväisyys, treenaaminen pitkää Pariisin pyörämatkaa varten sekä tiimityöskentely. Vaikka projekti huipentuu viikon pyörämatkaan heinäkuussa, alkaa tiimissä pohjatyön tekeminen jo lokakuussa. Kymmenen kuukauden mittainen projekti jaksottuu sekä varainhankinnan että treenaamisen osalta selkeisiin osioihin.

Hyväntekeväisyys

Varainhankinta käynnistyy heti ja jatkuu läpi kauden. Hyväntekeväisyyden mahdollistavat mm. yhteistyökumppanit, joiden lahjoittamat varat ohjataan keräyskohteille. Tiimikaverini Liisa Holman blogikirjoitusta lainaten; ”Hyväntekeväisyydellä on yrityksissä yhä suurempi merkitys, myös osana yrityksen arvoja ja tarkoitusta – sekä työntekijöille että asiakkaille”. Alkukaudesta keskitytään erityisesti isompien yrityssponsoreiden hankintaan, he saavat tukijoina näkyvyyttä tiimin ajoasuissa, huoltoautoissa ja viestintäkanavissa. Mint Security on kaudella 2020 Team Rynkeby – God Morgon kultasponsori.

Kaikilla Team Rynkeby pyöräilijöillä on samanlainen kalusto. Pyörä on Bianchi ja tekniikka Shimanoa. Lisää myös tekniikasta tulevissa blogeissa.

Pyöräily

Viikon pyöräily pitkine päivineen vaatii hyvää peruskuntoa. Yksi tapahtuman hienous on, että osallistujien kuntoilu- ja pyöräilytausta on vaihtelevaa. Perusterveyden ohella tarvitaan lähinnä motivaatiota ja aikaa harjoitella. Mukaan tullessa ei tarvitse olla kokenut pyöräilijä mutta varoituksena: pyöräily on hieno laji ja se voi aiheuttaa riippuvuutta. Talvikaudella rakennetaan tarvittava peruskunto sekä kasvatetaan myös hieman voimaa ja vauhtia. Huhtikuusta alkaen siirrytään ulos ja ryhmäajo nousee tärkeään rooliin. Vaikka ajoryhmän vauhtia voidaan sopeuttaa osallistujien mukaan, niin kaikkien pitää pysyä matkassa turvallisesti. Pariisin matkalla sitten nautiskellaan – kuulemma.

Team Rynkeby – God Morgon sponsorispinning. Treeneistä ja valmistautumisesta lisää tulevissa blogeissa.

Tämä kaikki vaatii tiimityötä. Vaikka Team Rynkeby -säätiö antaa toiminnalle perusrakenteet ja tiimin kapteenit ohjaavat toimintaa, synnyttää tiimi oman yhteishenkensä. Treenien ja yhteisen tekemisen puitteissa saa ison joukon uusia kavereita. Hyvä meininki luo myös pohjan hakea mukaan uudelleen tai suositella kokemusta kaverille. Tähänastisen perusteella on etuoikeus olla mukana ja voin vahvasti suositella tutustumaan toimintaan.

Team Mint spinning January 2020

Pyöräily on hieno laji ja se voi aiheuttaa riippuvuutta. Teron vetämä treeni Team Mintille tuotti hikeä ja tuskaa, eikä poistanut riippuvuutta.

Blogisarjan toisessa osassa pureudutaan erityisesti siihen, miten Helsingin tiimi treenaa Pariisin matkaa varten.

Tero

Tero

Kirjoittaja on aktiivinen pyöräilyharrastaja, joka elää ja hengittää tieto- ja kyberturvaa Outokumpu Groupissa. Team Rynkeby – God Morgon ensikertalainen. Ammatillisesti riippumaton Mint Securitystä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on xing
Share on whatsapp

ota yhteyttä

Pyydä rohkeasti lisätietoa. Vastaamme todennäköisesti nopeammin kuin osasit kuvitella.