Tero

Tero

Kirjoittaja on aktiivinen pyöräilyharrastaja, joka elää ja hengittää tieto- ja kyberturvaa Outokumpu Groupissa. Team Rynkeby – God Morgon ensikertalainen. Ammatillisesti riippumaton Mint Securitystä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on xing
Share on whatsapp
Hyvä meininki – Team Helsinki!” huuto kajahti heinäkuun ensimmäisellä viikolla lukemattomia kertoja siivittämään tiukempaa ylämäkeä tai tervehtimään reitin varrella olleita tukijoukkoja ja ohikulkijoita.

Reitti

Previous
Next
Pariisin matkan peruunnuttua suomalaiset Team Rynkeby – God Morgon -joukkueet suunnittelivat omat kotimaan kierroksensa. Helsingin tiimin ”Tour de Finland” suuntautui Keski- ja Itä-Suomen upeisiin järvimaisemiin. Yhdeksän päivän matka jäljitteli pituudeltaan matkaa Pariisiin – yli 1200 km pyöräilyä. Reitti lähti Vantaalta kohti Vääksyä, Laukaan kautta Kuopioon, Leppävirralta Varkauden läpi Savonlinnaan, Punkaharjulta Imatralle ja Lappeenrantaan ja lopulta Nastolasta Helsinkiin Velodromille.
Previous
Next
Mahtavien mäkien, mutkittelevien teiden ja kauniiden järvimaisemien ohella matkalle mahtui lukuisia nähtävyyksiä kuten Mualiman napa (Kuopion tori), Puijon torni, Olavinlinna, Vuosisadan tie Punkaharjulla, Imatran koski ja Saimaan kanava. Verkkokalvoille paloi uskomaton määrä kauniita peltoja, järviä ja metsiä.
Previous
Next

Päiväohjelma

Kello 7:15 piirtyi varmasti kaikkien mieleen – silloin oltiin pyörän päällä ajomuodostemassa valmiina lähtöön. Tätä ennen oli nautittu aamiainen, kannettu omat matkatavarat sovittuun paikkaan ja mm. pumpattu ilmaa renkaisiin. Päivämatkojen pituus vaihteli 110 – 190 km välillä ja matka rytmittyi tunnin välein lyhyeen taukoon. Näin varmistettiin mm. vesipullojen riittävyys ja muut huoltotarpeet hallitusti ilman tarvetta yllätyspysähdyksiin. Matkaa tehtiin kahdessa 18 henkilön ajoryhmässä, joiden välistä etäisyyttä kontrolloitiin näköyhteyden lisäksi radioilla. Radioilla myös ylläpidettiin tietoa liikennetilanteesta ja esimerkiksi rengasrikoista tai muista teknisistä ongelmista.
Previous
Next
Perillä kohteessa oltiin päivän tapahtumista riippuen klo 14 – 17 välillä. Tarjolla oli pientä välipalaa ja mukavia hetkiä oman pyörän huollon merkeissä. Tämän jälkeen saatiin majoituksesta huoneet, pestiin omat ajovaatteet ja huollettiin itsemme. Loppuiltaan sisältyi illallinen, lyhyt tiimipalaveri joka ristittiin leirinuotioksi, muuta ajanviettoa ja koska olimme retkellä Suomessa niin useampana iltana tietenkin saunomista.

Huolto

Lähes 40 pyöräilijän kulkue ei liiku ilman huoltoa ja rehellisesti se lienee koko tiimin tärkein palanen. Ajopäivän aikana tarvitaan yhteensä kymmeniä litroja vettä, pyöräillessä tulee nälkä, huoltoautoissa on varmuuden varalle mukana lääkintäpakkaus ensihoitoon, yli viikon henkilökohtaiset tavarat on pidettävä liikkeessä jne. Kaikkea tätä ja paljon muuta oli varmistamassa tiimin 8 henkilön huolto, 3 pakettiautoa sekä kuorma-auto.
Previous
Next
Kuorma-auto ja yksi pakettiautoista kulki etuhuollossa varmistamassa lounas yms. järjestelyt. Hannele loihti meille matkan varrella maistuvat ateriat ja paistoi lettuja – uskomatonta. Molempien ajoryhmien takana ajoi yksi pakettiauto ns. takahuoltona. Takahuollossa kulki varakiekkoja rengasrikkojen varalle, vettä, pientä evästä, ensihoidon tarvikkeet ja paljon muuta. Takahuolto myös varmisti osaltaan ajoryhmän turvallisuuden varoittamalla muuta liikennettä huomiovaloilla ja pyöräilijöistä kertovilla teippauksilla sekä radiolla tietoja liikenteestä. Omissa tiimin rooleissani takahuolto oli todella merkittävässä osassa.
Previous
Next

Ajokaverini kirjoitti kauniisti huollosta ”Pieninkin toive tai tarve oli täytetty ennen kuin sitä osasi edes itse tietää”. Iso kiitos ja arvostus näille tiimimme jäsenille.

Näkyvyys ja hyväntekeväisyys

Suomen kierros herätti kiinnostusta sekä valtakunnallisessa- että paikallismediassa. PR-tiimi teki arvokasta työtä kontaktoimalla ennakkoon paikallislehtiä ja tiimin jäseniä haastateltiinkin useammalla paikkakunnalla. Lisäksi meitä kävi tervehtimässä kaupunkien edustajia sekä mm. paikallisten Syöpä-yhdistysten jäseniä. Vierailimme myös muutamien hyväntekeväisyyttä tukeneiden sponsoreiden toimipisteillä. Ennen lähtöä saimme lämpimät onnentoivotukset matkalle joukkueen kapteenin vieraillessa Lastensairaalassa Taika-osastolla.

Vaikka matka Pariisiin jäi kokematta niin Suomea kiertämällä Team Rynkeby sai varmasti huomattavasti suuremman paikallisen näkyvyyden hyvälle asialleen. Reitillä nähdyt kädenheilutukset ja peukut tuottivat erittäin iloisen ja etuoikeutetun fiiliksen. 

Mint Security on kaudella 2020 Team Rynkeby – God Morgon kultasponsori.

Loppuajatelmia

Upea kokemus; hölmöjä läppiä, jotka voi todella jakaa vain mukana olleiden kesken – vahva luottamus – muurinpohjalettuja – isoja onnistumisia ja pieniä virheitä – yli 1200km hienoja teitä ja maisemia – merkitys hyvälle asialle. Ihanaa. Kiitos kaikille ja minulla on tästä retkestä edelleen iloisen haikea fiilis, vaikka en sitä ehkä tunnusta. Yksi hienoimpia viikkojani ikinä.

Team Rynkeby Helsinki - Tero

Retkemme yhdessä Teron ja Team Rynkeby - God Morgonin kanssa päättyy tähän blogiin. Hyväntekeväisyyttä jatkamme muodossa tai toisessa!

Tero

Tero

Kirjoittaja on aktiivinen pyöräilyharrastaja, joka elää ja hengittää tieto- ja kyberturvaa Outokumpu Groupissa. Team Rynkeby – God Morgon ensikertalainen. Ammatillisesti riippumaton Mint Securitystä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on xing
Share on whatsapp

ota yhteyttä

Pyydä rohkeasti lisätietoa. Vastaamme todennäköisesti nopeammin kuin osasit kuvitella.