Tero

Tero

Kirjoittaja on aktiivinen pyöräilyharrastaja, joka elää ja hengittää tieto- ja kyberturvaa Outokumpu Groupissa. Team Rynkeby – God Morgon ensikertalainen. Ammatillisesti riippumaton Mint Securitystä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on xing
Share on whatsapp

Team Rynkebyn päämääränä oli pyöräillä Pariisiin heinäkuussa. Tänä vuonna emme tee niin ja me kaikki tiedämme miksi. Koronavirus muutti suunnitelmia tai pikemminkin matkan suuntaa. Toiveissa siintää pyöräretki Järvi-Suomen kansallismaisemissa pienempiä majoitustoimijoita ja yrityksiä tukien. Matkan toteutuminen riippuu vielä viranomaisohjeista sekä käytännön järjestelyiden onnistumisesta. Nyt on kuitenkin hyvä hetki luoda katsaus siihen, mitä yhteiseen matkaamme on tähän mennessä sisältynyt.  

Harjoittelu

Aloitimme treenikautemme lokakuun alussa eli takana on 8 kuukautta harjoittelua. Syyskaudesta alkaen Helsingin tiimimme treenasi kahdesti viikossa. Tiistaisin ohjelmaamme sisältyi 1-1,5 tuntia sisäpyöräilyä ja sunnuntaisin vuoroviikoin parin tunnin kävelylenkki tai sisäpyöräilyharjoitus. Vuoden alusta maaliskuun loppupuolelle keskityimme sisäpyöräilyyn kahdesti viikossa. Sunnuntaisin oli peräti 3 tunnin harjoitus. Edellisten lisäksi ohjeenamme oli harjoitella itsenäisesti noin 4-6 tuntia viikossa. Todellinen määrä tietenkin vaihteli jokaisen henkilökohtaisesta aikataulusta. Yhteinen tavoite, treenaaminen, keskinäinen kannustus ja hauskanpito kasvatti meidän rautaista yhteishenkeä jo aikaisessa vaiheessa kautta.

Harjoittelussamme korostetaan peruskunnon merkitystä. Noin 80% harjoittelusta pitäisi pysyä peruskuntoalueella, jossa maltillisella rasitustasolla kasvatetaan kestävyyttä. Peruskuntoalueella suoritusta voi helposti jatkaa tuntikausia. Tämä valmistaa meitä tulevan pyöräretken pitkiin matkaosuuksiin ja antaa yleisesti perustan kunnon kehittymiselle. Peruskuntotreenien ohella erityisesti tiistaisin tehtiin vauhti- ja jopa maksimikestävyysharjoituksia. Treeneissä harjoiteltiin myös polkimien pyöritysnopeutta. Nopeampi pyöritysnopeus on lihaksille taloudellisempi. Toisaalta hitaammalla pyöritysnopeudella kehitettiin lajinomaista voimaa. Yhteisen harjoittelun kautta sykemittarin käyttö harjoittelun tukena tuli kaikille tutuksi ja myös polkemistehon seurantaa sivuttiin.

Maaliskuun lopulla korona löi hetkeksi yhteistreenimme jäähylle. Jokainen tiimiläinen jatkoi mahdollisuuksien mukaan omaa harjoitteluaan. Huhtikuun alkupuolella aloitimme viranomaisten ohjeita ja rajoituksia noudattaen yhteistreenit ulkona 4-5 ajajan pienryhmissä. Harjoituksiin osallistumisessa noudatettiin lisäksi tiimin sisäistä ohjeistusta sekä kunnioitettiin jokaisen omaa tilannetta. Ulkokaudella merkittävässä roolissa on tiimin yhteispeli ja ryhmäajo. Turvallisuus ja ennakointi ovat kaikessa etusijalla. Tämä sisältää aivan pyöräilyn perusasioita kuten suuntamerkit käännyttäessä, tien reikien ja töyssyjen merkitseminen (osoittaminen kanssapyöräilijöille) sekä muiden pyöräilyn käsimerkkien harjoittelu.
Vaikka ajaminen otetaan tosissaan, niin hauskuutta ei ole unohdettu. Kasvoilla on näkynyt muikeita hymyjä huoltotiimin yllätyseväiden tai ensimmäisten yli 100 km lenkkien jälkeen sekä hervottomia nauruja lähes pakollisten ”klossipannujen” osuttua kohdalle. Klossipannu tarkoittaa siis kaatumista ja aloittelijan klassista mokaa, joka tyypillisesti tapahtuu kun pyöräilijä pysäyttää pyörän ja unohtaa vapauttaa jalkansa lukkopolkimelta. Ja kaatuu.

Toukokuun puoleen väliin mennessä olimme polkeneet yhteensä huikeat 40 000 km ulkona eli laskennallisesti maapallon ympäri.

Kalusto

Jokainen meistä on hankkinut omalla kustannuksella Bianchin Team Rynkeby -värityksellä olevan maantiepyörän sekä tiimin ajoasun. Pyörän voi hankkia joko uutena tai käytettynä. Pyörän malli on Bianchi Intrepida, jossa on Shimano 105 -vaihteisto. Reilun kymmenen vuoden pyöräilykokemuksellani kyseessä on oikein toimiva endurance-tyyppisellä geometrialla varustettu pidemmän matkan maantiepyörä.

Hyväntekeväisyys

Tekemisen päätavoite ei ole unohtunut minnekään; syöpätutkimus, lapset ja heidän perheensä tarvitsevat edelleen tukemme. Esimerkiksi Aamu Säätiö rahoittaa vuonna 2019 alkanutta monivuotista akuutin lymfaattisen leukemian hoidon ALLTogether-kehityshanketta. Hoito-ohjelmaan kuuluu Suomen lisäksi kolmetoista muuta maata Euroopasta. Sylva ry. on remontoinut ja uudistanut täysin kaksi perheasuntoa Team Rynkebyn osittaisella avulla. Asunnot helpottavat syöpään sairastuneiden lasten perheiden majoittumista hoitopaikan lähellä. Edelliset ovat vain yksittäisiä esimerkkejä Aamu Säätiön ja Sylva ry:n toiminnasta. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa tuemme toiminnan jatkumista myös tulevaisuudessa.

Mint Security on kaudella 2020 Team Rynkeby – God Morgon kultasponsori.

Katse eteenpäin

Pariisi siirtyy vuodella eteenpäin mutta harjoittelu keltaisissa ajopaidoissa jatkuu. Pysy kuulolla kesän suunnitelmista!

Emme yritä ennustaa mitä blogin kolmas osa tulee sisältämään. Sen verran epävarmuutta on maailmassa.

Tero

Tero

Kirjoittaja on aktiivinen pyöräilyharrastaja, joka elää ja hengittää tieto- ja kyberturvaa Outokumpu Groupissa. Team Rynkeby – God Morgon ensikertalainen. Ammatillisesti riippumaton Mint Securitystä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on xing
Share on whatsapp

ota yhteyttä

Pyydä rohkeasti lisätietoa. Vastaamme todennäköisesti nopeammin kuin osasit kuvitella.