21.8.2017

Sponsorijoukkueen viimeiset kuulumiset ennen kisaa

Taustalla tapahtuvan työn merkitys MM-kisavalmisteluissa

Kuten kaikissa projekteissa, pelkkä idea ja lopputulos ei riitä, vaan on oltava myös suunnitelma sekä puitteet toteuttamiselle. MM-kisoihin valmentautuessa ja itse kisoissa joukkueen johdolla ja toimivalla huollolla on suuri merkitys. Heti kisalippujen varmistuttua alettiin suunnittelemaan tulevaa vuotta, joka huipentuu tällä viikolla Ranskan Albissa. Joukkueen johto kertoi Mint Securitylle huoltotiimin toiminnasta.

Jotta urheilija voi harjoitella, taustatiimi huolehtii sponsoreista ja auttaa kalustovalinnoissa

“Urheilijoiden kunto ja sen ajoittaminen kauden huipentumaan on tietenkin avainasemassa, mutta tämän lisäksi projektiin liittyy paljon muuta, ei suoranaiseen harjoitteluun liittyvää. Urheilijat ajavat kotimaassa osana Team Larunpyörä Cervélon -joukkuetta, jonka sisälle perustettiin erillinen Albi-projekti. Tätä varten on kerätty kaksi omaa sponsoria: Mint Security ja Leasegreen, joiden panokset ovat helpottaneet etenkin taloudellisesti projektin etenemistä. Lisäksi tärkeä, viime talven uusi yhteistyökumppani, on ollut Kivenlahdessa toimiva Gymstone-kuntokeskus, jonka Wattbike-studiossa rakennettiin urheilijoiden kuntoa läpi talven. Kevättä kohden urheilijoiden kalustovalinnat ja niihin liittyvät neuvottelut työllistävät joukkueen johtoa. Olemmekin rakentaneet kattavan yhteistyö Lauttasaarelaisen Larun Pyörän kanssa, joka takaa huippukaluston urheilijoillemme.”

Huoltotiimillä on tärkeä tehtävä

“Joukkueen johdon ja huollon tärkeimpiä tehtäviä taloudellisten resurssien varmistamisen lisäksi on kilpailujen huollon järjestäminen. Tiimillä on kotimaassa 6-8 hengen huoltoporukka, joista 2-4 on mukana aina kilpailuissa, nyt Albiin tästä porukasta lähtee mukaan 2 henkilöä huolehtimaan urheilijoista. Albissa huolto varmistaa yhdessä urheilijoiden kanssa kaluston viimehetken huippukunnon, huolehtii energiatankkauksesta ja mikä tärkeintä ajaa maantiekilpailun aikana pääjoukon perässä huoltoautoa, josta urheilijat hakevat lisää juotavaa ja energiaa kisan aikana. Huoltoautossa on myös paljon varaosia ja varakiekkoja, jos esimerkiksi rengas puhkeaa kilpailijalta kesken kisan.”

Tie menestykseen on yhteispeliä

“Urheilijoille kilpailun aikainen huolto on kriittinen osa menestymisen takana. Ilman sitä olisi mahdotonta pärjätä kilpailuissa. Albiin on lähdössä sekä iskukykyiset urheilijat että huolto.”

Seuraavat kuulumiset Twitterin @mintsecurityfi kautta kisapaikalta, jonne joukkue on matkannut valmistautuman ja Mint Securityn kannustustajat suuntaavat perässä.

Kuvat: Mint Security

Sponsorituki kohdistuu elokuussa Ranskan Albissa ajettavaan Union Cycliste Internationale 2017 Gran Fondo World Championship -maantiepyöräilykilpailuun.

Kaikki uutiset
[post_grid id="2127"]
[post_grid id="2432"]
@mintsecurityfi

contact us

Please do contact us. We most likely respond faster than you thought,