30.1.2017

Mint Security on nyt Yubikey-jälleenmyyjä

Mint Security on nyt Yubikey-jälleenmyyjä

Mint Security toimittaa ja toteuttaa erilaisia pääsyn- ja valtuushallintaratkaisuja, keskittyen erityisesti haastaviin käyttötapauksiin, jossa käytettävyyden ja tietoturvan pitää kohdata saumattomasti. Yubikey tulee olemaan osana Mint Securityn tarjontaa muun muassa erilaisissa pääkäyttäjävaltuushallintaratkaisuissa, mutta myymme avaimia myös loppukäyttäjille sekä tulemme jatkossa tarjoamaan blogien kautta myös käytännön vihjeitä avaimen käyttöön näille alueille. Yubikey on kustannustehokas ja helposti käyttöönotettavissa oleva ratkaisu.

Yubikey on ruotsalaisen Yubicon valmistama 2FA (”kaksivaiheinen tunnistus”) USB-avain. Avaimella voidaan toteuttaa turvallinen ja helppokäyttöinen vahva kaksivaiheinen tunnistus sekä yksityiskäyttöön että yrityskäyttöön. Avain toimii sellaisenaan mm. Dropboxissa, Gmailissa, GitHubissa ja kaikissa Fido-alliancen tunnistautumisissa, mutta avaimen soveltaminen käyttöön muissa kohteissa kuten VPN-yhdyskäytävissä, SSH-tunnistuksessa tai levykrypton salasanalle ja vaikkapa PGP-salaukseseen on vaivatonta. Avaimet valmistetaan Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Avaimia voidaan hyödyntää erilaisissa valmiissa ratkaisuissa, mutta saatavilla on myös avoimen lähdekoodin kirjastoja eri ympäristöihin. Avaimia saa sekä tavallisella että USB-C liittimellä ja myös NFC-sirulla varustettuina.

Yubikeyn uusimpana käyttötapauksena on vastajulkaistu Facebook-tuki. Tämä ei ole kovin merkityksellistä yrityskäyttäjille, mutta tärkeää yksityskäyttäjien tietoturvallisuudelle ja erityisesti signaali siitä, että kaksivaiheista tunnistusta fyysisellä erillisellä tunnistusvälineellä katsotaan olevan erittäin varma tapa huolehtia identiteetistään ja sen suojaamisesta. Yubikey toimii näppäimistön lailla – syötä avain USB-porttiin, paina nappia, ja olet kirjautunut. Käyttäjän ei tarvitse lukea numero- tai merkkisarjoja pieneltä näytöltä, vaan Yubikey syöttää OTP-tokenin pienestä hipaisusta. Avain painaa vain 3 grammaa, joten sen kuljettaminen mukana ei aiheuta niskakipuja.

Yubikey toimii yrityskäyttäjille osana Mint Securityn tarjontaa pääkäyttäjävaltuushallinnan alueelle ja se asemoidaan ratkaisuissamme lähinnä sellaisille käyttäjäryhmille, jotka käsittelevät yritysten kriittisiä tietoja – raha-transaktioita, HR-tietoja, pörssi-informaatiota tai laitteiden ja palvelimien ylläpitoa. Administraattorit ja ylläpitäjät kiittävät, kun laitteisiin ja palvelimiin ei enää tarvitse kirjautua monimutkaisella salasanalla joka on käsin kopioitava salasanahallintajärjestelmästä. Monessa yrityksessä on myös käytössä yrityskäyttöön tarkoitettu GMail, jonka pääkäyttäjätunnus on syytä suojata erittäin vahvasti. Riippuen uhkamallistasi, on kassakaappissa säilytettävä pääkäyttäjän fyysinen 2FA-avain erittäin varma ja edullinen keino suojautua pääkäyttäjätilin haltuunotolta.

Kiinnostuitko vahvasta tunnistautumisesta? Yubikey-avaimia voi nähdä ja koskettaa Smartsecin osastolla 5d25 maaliskuun lopussa Messukeskuksessa järjestettävässä IT Pro 2017 -tapahtumassa.

Yubikey-avaimia voi ostaa Mint Security Shopista.

Seuraa meitä myös Twitterissä @mintsecurityfi jotta pysyt ajantasalla mm. Yubikey-asioista!

Kaikki uutiset
[post_grid id="2127"]
[post_grid id="2432"]
@mintsecurityfi

ota yhteyttä

Pyydä rohkeasti lisätietoa. Vastaamme todennäköisesti nopeammin kuin osasit kuvitella.