14.8.2017

Mint Securityn toisen sponsoripyöräilijän kuulumisia

Mint Securityn toinen sponsoripyöräilijä, Ville, kertoo kisavalmistautumisesta

Kuka?

Ville Kantola: 39-vuotias 2 lapsen isä, työskentelee Ericssonilla Account Managerina. Harrastanut Maantiepyöräilyä vuodesta 2013 ja kilpaillut Elite-tasolla viimeiset 3 kautta.

Kalusto kuntoon

”Kalusto kaudella 2017: Aika-ajo pyörä vaihtui uuteen Cervelo P3:een sähkövaihteilla ja Zipp levykiekkoon, jotta turhat jossittelut aerodynamiikkaongelmista saatiin taklattua. Samoin maantiekalusto vaihtui uuteen Focus Izalco Maxiin.”

Idean synty ja karsinnat

”Idea Mastersien MM-kisoista syntyi heinäkuussa 2016. Selvittelin, koska mahdollisia karsinta kilpailuja olisi lähietäisyydellä. Ensimmäinen mahdollisuus oli syyskuussa 2016 Puolan Poznanissa. Sinne päätimme Markuksen kanssa lähteä kokeilemaan. Karsintakisaan valmistautuminen tarkoitti että elokuu ja syyskuun alku piti käyttää kovien treenien tekemiseen, jotta saisi kropasta kaikki irti itse kisassa. Treenit onnistuivat hyvin ja onnistuin voittamaan oman ikäryhmän aika-ajon Puolassa ja lippu itse MM-kisoihin oli varmistettu. Myös maantieajossa sijoitus riitti kisalippuun, joten reissun tavoitteet tuli saavutetuksi.”

Millaiset tavoitteet harjoitusohjelmalle?

”Seuraavaksi aloin miettiä, miten saisin omaa kapasiteettia nostettua niin että vuoden 2017 elokuussa voisin täysillä taistella voitosta Ranskan MM-kisoissa. Talven harjoitusohjelmaan piti saada riittävästi tehopainotteista treeniä, jonka avulla tunnin maksimiteho, pyöräilytermeillä FTP (Functional Threshold Power) saataisiin nostettua. Ohjelman toteutus vaati 14-17h viikkotunteja. Viikkorytmiksi muodostui viikolla ajetut kovat vedot ti-aamu, ke-ilta, pe-aamu ja viikonloppuina ajetut pitkät peruskestävyyslenkit. Viikon kovat harjoitukset tehtiin yhteistyökumppani Gymstonen Wattbike-studiossa.”

Kesä kunnossa

”Keväällä maantiepyöräkausi avattiin maaliskuun lopussa 10 päivän Espanjan leirillä, missä keskityttiin saamaan kilometrejä alle ja mäkistä maastoa hyödyntäen testailtiin, miten hyvin talven tason nosto oli onnistunut. Heti leirin alusta jaloissa oli selkeästi enemmän tehoja kuin edellisenä vuonna. Kevät ja kesä on mennyt Suomen maantiekisoja kiertäen ja kisaaminen on auttanut pitämään kehityksen nousujohteisena. Kisoissa tiimille on tullut hyvää tulosta ja omat sijoitukset ovat olleet 10 parhaan joukossa useissa Elite-luokan lähdöissä sekä 11. sija SM-kisoissa.”

Tärkeä viimeistely

”Elokuun aikana kuntoa viimeistellään muutamalla kovalla kisalla ja harjoitusmäärää keventämällä. Tarkoitus on saada kovista harjoituksista kaikki irti, minkä avulla saadaan viimeinenkin teho puristettua irti pääkisassa Ranskassa. Viimeiset 10 päivää pidetään virettä yllä lyhyillä vedoilla ja riittävällä levolla.”

Harjoitteluun on sitouduttava

”Tähän mennessä kilometrejä tälle harjoituskaudelle (lokakuu 2016-elokuu 2017) on kertynyt 13 900km ja harjoitustunteja 550h. Tähän voi vielä lisätä joka viikonlopulle matkat kisapaikoille ja muut valmistelut eli kokonaisuudessa ollaan varmasti lähellä 700h.”

(Kuvat: Ville)

Sponsorituki kohdistuu elokuussa Ranskan Albissa ajettavaan Union Cycliste Internationale 2017 Gran Fondo World Championship -maantiepyöräilykilpailuun.

Kaikki uutiset
[post_grid id="2127"]
[post_grid id="2432"]
@mintsecurityfi

ota yhteyttä

Pyydä rohkeasti lisätietoa. Vastaamme todennäköisesti nopeammin kuin osasit kuvitella.